Livsstil är som att leva grönt

Även om det är enkelt att leva grönt är det utan en rätt inställning en uppförsbacke. Många grundläggande saker måste vi anta innan vi börjar med de viktiga förändringarna i livsstilen. Många av oss kommer att göra vissa saker som är på rätt spår, det vill säga att ta trappan upp till andra våningen eller inte använda bilen en gång i veckan för att ta kollektivtrafiken etc. Dessa är alla i rätt riktning. Men det räcker inte.

Vi måste ändra vår grundläggande syn för att nå det gröna livet. Vi måste se till att maten, kläderna och vattnet vi dricker är fria från eventuell förorening. Maten vi tar är ekologiskt odlad och hälsosam, kläderna vi bär måste vara mindre kemiskt orienterade och vattnet renas utan klorbaserade ämnen.

Förutom ovanstående är minskning av energiförbrukning en uppgift av största vikt. Genom att anta en balanserad blandning av solenergi och kraften från det lokala nätet kommer vi att drastiskt minska energiförbrukningen.

Inom vårt hem måste vi ta lite introspektion. Om vår tvättmaskin är gammaldags måste vi byta ut den omedelbart med en för att minska energiförbrukningen. Om vi ​​bor i ett självständigt hus måste taket vårt hus användas för att utnyttja solenergin eftersom taket annars är tomt. På samma sätt använder vi olika material varje dag i vår handfat, toalett och luften omkring oss som luftrenare. När de väl har använts riktas de mot deponierna och låter dem gradvis förorena vattnet och marken nära land fyllningen.

Vi kan göra många kostnadseffektiva saker för ett livsstil med ett grönt liv. Det borde vara vår andra natur att återvinna allt som är möjligt genom att se till att kasta minst.

När vi ska gå till den förpackade maten, se till att du väljer de produkter som är mindre förpackade. Numera är det en accepterad praxis att använda omslag som är återvunna. Det finns olika val för en bättre miljö.

Lämna ett svar